Категория: Свиноводство
Vogelsang_SwingUp3_kukurudza
Основні методи внесення рідкого гною
Однією з гострих проблем для сучасних птахокомплексів і свинокомплексів є оптимальна утилізація відходів. «Кінцевим пунктом» для утилізації всіх видів органічних відходів є грунт. Перед фермерами та великими підприємствами дуже актуально стоїть питання оптимального використання корисних властивостей гною тварин.   Що таке оптимальне використання гною?     Сучасні стандартні вимоги для внесення гною: - безпека для навколишнього середовища, мінімальні випаровування при внесенні і виключення небезпеки забруднення грунтових вод; - точний розрахунок оптимальної кількості внесення під певну культуру; - можливість точного регулювання...
tros-shaiba-daltec
У чому переваги трос-шайбової системи кормороздачі Daltec?
Системи автоматичного кормороздачі - важливе й потрібне обладнання для свинарства, без якого неможливо уявити жоден сучасний свинокомплекс. При сухому годуванні свиней використовуються кормотранспортери на базі спіралі або шайбового транспортера (ланцюг-шайба, трос-шайба). Фірма «Агротех Консалт» пропонує трос-шайбові транспортери для сухих кормів від відомого датського виробника Daltec (Далтек). Ці системи кормороздачі відрізняються високою якістю, економічністю та довговічністю служби. Основна відмінність систем «Далтек» від систем інших виробників полягає в будові приводу системи. Привідне робоче колесо приводу транспортної системи не має зубів, тягове зусилля...
svinovodstvo
Чому вигідно вирощувати свиней?
Причиною багаторічного заняття людей вирощуванням свиней є не тільки те, що свинина є важливим продуктом харчування, що володіє хорошими кулінарними властивостями, поживну цінність і прекрасними смаковими якостями. Свинарство завжди вважалося економічно вигідною і високоприбуткової галуззю. Це в значній мірі визначається важливими біологічними особливостями свиней, якими вони вигідно відрізняються від інших видів сільськогосподарських тварин. Всі сучасні технології грунтуються на максимальному використанні біологічних особливостей тварин з метою досягнення максимального економічного результату і збільшення виробництва м'яса. Найважливішими особливостями є багатоплідність, хороші материнські якості...
поение поросят в период доращивания
Напування поросят в період дорощування
Відомий в Європі дослідницький центр свинарства "Хаус Дюссо", використовується європейськими фірмами і науковими установами в галузі свинарства в якості випробувального центру для нових технологій, обладнання і варіантів зміни традиційних методів промислового утримання свиней. Робота центру (виглядає він як сучасний свинокомплекс і виробляє як звичайний свинокомплекс свиней на забій) фінансується із загальноєвропейського незалежного фонду свинарства, дані проведених досліджень є надзвичайно незалежними і неупередженими і тому приймаються як правильні. У 2007 році центр Дюссо провів провідне дослідження наслідків додавання в воду для...
африканская чума свиней
Африканська чума свиней: причини, ознаки та заходи профілактики
Поточна ситуація з африканською чумою свиней (АЧС) в Україні дуже складна. Хвороба Монтгомері (АЧС) - одна з найнебезпечніших хвороб свиней, набуває поширення в європейських країнах, є обов'язковим для реєстрації у Всесвітній організації охорони здоров'я тварин. Характеризується високою смертністю і завдає значних економічних збитків, зумовлених відсутністю вакцини, запровадженням спеціального режиму для свиногосподарств, витратами на проведення моніторингових і діагностичних досліджень, організацію профілактичних та ліквідаційних заходів у випадку загрози або виникнення хвороби, і торговими обмеженнями, які вводяться з метою запобігання її поширення. [bold]Що...
свиноводство в Украине
Підвищення рентабельності свинарства
Промислове свинарство в Україні відноситься до галузей реального сектору виробництва із високою рентабельністю й потенціалом тривалого розвитку. Які ж причини такого бурхливого розвитку свинарства в Україні. [bold]Економічні причини розвитку промислового свинарства України[/bold] - дисбаланс попиту та пропозиції, високі ціни на м'ясо, брак пропозиції м'яса вітчизняного виробництва на ринку, що особливо яскраво спостерігалося особливо в середині 2000-х років; - загальний розвиток економіки і сільського господарства України, яке створило достатній платоспроможний попит населення на м'ясо і м'ясопродукти; - поява у сільгоспвиробників, починаючи...