БТМ Агро / Новини та статті / Свиноводство
Категория: Свиноводство
Vogelsang_SwingUp3_kukurudza
Основні методи внесення рідкого гною
Однією з гострих проблем для сучасних птахокомплексів і свинокомплексів є оптимальна утилізація відходів. «Кінцевим пунктом» для утилізації всіх видів органічних відходів є грунт. Перед фермерами та великими підприємствами дуже актуально стоїть питання оптимального використання корисних властивостей гною тварин.   Що таке оптимальне використання гною?     Сучасні стандартні вимоги для внесення гною: - безпека для навколишнього середовища, мінімальні випаровування при внесенні і виключення небезпеки забруднення грунтових вод; - точний розрахунок оптимальної кількості внесення під певну культуру; - можливість точного регулювання...
tros-shaiba-daltec
У чому переваги трос-шайбової системи кормороздачі Daltec?
Системи автоматичного кормороздачі - важливе й потрібне обладнання для свинарства, без якого неможливо уявити жоден сучасний свинокомплекс. При сухому годуванні свиней використовуються кормотранспортери на базі спіралі або шайбового транспортера (ланцюг-шайба, трос-шайба). Фірма «БТМ Трейдт» пропонує трос-шайбові транспортери для сухих кормів від відомого датського виробника Daltec (Далтек) та аналоги. Ці системи кормороздачі відрізняються високою якістю, економічністю та довговічністю служби. Основна відмінність систем «Далтек» від систем інших виробників полягає в будові приводу системи. Привідне робоче колесо приводу транспортної системи не має зубів,...
svinovodstvo
Чому вигідно вирощувати свиней?
Причиною багаторічного заняття людей вирощуванням свиней є не тільки те, що свинина є важливим продуктом харчування, що володіє хорошими кулінарними властивостями, поживну цінність і прекрасними смаковими якостями. Свинарство завжди вважалося економічно вигідною і високоприбуткової галуззю. Це в значній мірі визначається важливими біологічними особливостями свиней, якими вони вигідно відрізняються від інших видів сільськогосподарських тварин. Всі сучасні технології грунтуються на максимальному використанні біологічних особливостей тварин з метою досягнення максимального економічного результату і збільшення виробництва м'яса. Найважливішими особливостями є багатоплідність, хороші материнські якості...
поение поросят в период доращивания
Напування поросят в період дорощування
Відомий в Європі дослідницький центр свинарства "Хаус Дюссо", використовується європейськими фірмами і науковими установами в галузі свинарства в якості випробувального центру для нових технологій, обладнання і варіантів зміни традиційних методів промислового утримання свиней. Робота центру (виглядає він як сучасний свинокомплекс і виробляє як звичайний свинокомплекс свиней на забій) фінансується із загальноєвропейського незалежного фонду свинарства, дані проведених досліджень є надзвичайно незалежними і неупередженими і тому приймаються як правильні. У 2007 році центр Дюссо провів провідне дослідження наслідків додавання в воду для...
африканская чума свиней
Африканська чума свиней: причини, ознаки та заходи профілактики
Поточна ситуація з африканською чумою свиней (АЧС) в Україні дуже складна. Хвороба Монтгомері (АЧС) - одна з найнебезпечніших хвороб свиней, набуває поширення в європейських країнах, є обов'язковим для реєстрації у Всесвітній організації охорони здоров'я тварин. Характеризується високою смертністю і завдає значних економічних збитків, зумовлених відсутністю вакцини, запровадженням спеціального режиму для свиногосподарств, витратами на проведення моніторингових і діагностичних досліджень, організацію профілактичних та ліквідаційних заходів у випадку загрози або виникнення хвороби, і торговими обмеженнями, які вводяться з метою запобігання її поширення. [bold]Що...
свиноводство в Украине
Підвищення рентабельності свинарства
Промислове свинарство в Україні відноситься до галузей реального сектору виробництва із високою рентабельністю й потенціалом тривалого розвитку. Які ж причини такого бурхливого розвитку свинарства в Україні. [bold]Економічні причини розвитку промислового свинарства України[/bold] - дисбаланс попиту та пропозиції, високі ціни на м'ясо, брак пропозиції м'яса вітчизняного виробництва на ринку, що особливо яскраво спостерігалося особливо в середині 2000-х років; - загальний розвиток економіки і сільського господарства України, яке створило достатній платоспроможний попит населення на м'ясо і м'ясопродукти; - поява у сільгоспвиробників, починаючи...