БТМ Агро / Новини та статті / У чому переваги трос-шайбової системи кормороздачі Daltec?
tros-shaiba-daltec

У чому переваги трос-шайбової системи кормороздачі Daltec?

02.01.20

Системи автоматичного кормороздачі – важливе й потрібне обладнання для свинарства, без якого неможливо уявити жоден сучасний свинокомплекс. При сухому годуванні свиней використовуються кормотранспортери на базі спіралі або шайбового транспортера (ланцюг-шайба, трос-шайба).

Фірма «БТМ Трейд» пропонує трос-шайбові транспортери для сухих кормів від відомого датського виробника Daltec (Далтек) та аналоги. Ці системи кормороздачі відрізняються високою якістю, економічністю та довговічністю служби.

Основна відмінність систем «Далтек» від систем інших виробників полягає в будові приводу системи.

Привідне робоче колесо приводу транспортної системи не має зубів, тягове зусилля передається на шайбо-трос за рахунок зчеплення бічних поверхонь шайб з поліуретановими антифрикційними накладками робочого колеса приводу.

Які переваги транспортної системи з приводом «Далтек»?

  1. Значно більший ресурс роботи шайботроса.
  2. Відсутність пошкоджень і виламування шайб за рахунок неточного попадання на зубці традиційного робочого колеса.
  3. Кращий ККД роботи електроприводів за рахунок мінімальних втрат зусилля обертання.
  4. Електронний контроль за роботою транспортної системи. Значно більш точна і своєчасна реакція на перевантаження під час приведення в рух шайботроса, що дозволяє уникнути великих ремонтів із заміною дорогих елементів.
  5. Економія електроенергії в 2 рази за рахунок застосування менш потужних електродвигунів при збереженні стандартної продуктивності системи.
  6. Приводи Далтек оснащені електродвигунами потужністю 0,75 кВт/год, у інших виробників – 1,5 кВт/год.
  7. Автоматизація процесу годування двома кормами. Ми зможемо змонтувати систему з однієї транспортної трубою. Блок управління за заданою програмою дозволяє міняти тип подачі кормів і відкривати потрібні кормовиходи.
Привід трос-шайбової системи Daltec
Особливості приводу трос-шайбової системи

Чи можна переобладнати вже існуючу транспортну систему на роботу з приводами Daltec?

Так, можна. Стандартні діаметри транспортних труб систем Daltec 50 мм, 60 мм і 63 мм. Крок установки шайб на тросі і діаметри шайб – у переважної більшості виробників збігаються. Наявність декількох типів приводів дає можливість підібрати для клієнта найбільш підходящий варіант. Переобладнання системи коштує значно дешевше нової установки.

Чи можна замінити зубчасте робоче колесо існуючого приводу на наше робоче колесо без зубців з антифрикційними накладками?

Теоретично можна. Треба порівняти посадковий діаметр робочого вала Вашого редуктора з отвором нашого колеса. Можливо доведеться виготовити потрібний перехідник.

У чому різниця між трос-шайбовим та ланцюг-шайбовим транспортером?

Ланцюг-шайба значно масивніша і важча трос-шайби. Для руху ланцюг-шайби потрібно більші зусилля і витрати електроенергії. Ланцюг-шайба займає всередині труби більше простору, за рахунок власних розмірів ланцюг-шайба транспортує меньшу кількість корму.

Троси різних виробників значно відрізняються один від одного своєю якістю. Трос-шайби виробництва «Далтек» виготовляються за спеціальною технологією із сировини вищої якості, вироби проходять підвищений контроль. Крім того, всередині нашого шайботроса, між витками сталевих ниток знаходиться простір заповнений спеціальним мастилом, що захищає сталь від передчасних зламів в результаті скручіванія. Зусилля на розрив шайби у троса Далтек – близько 400 кг.

З усіх питань ремонту або переобладнання Вашої транспортної системи звертайтеся до наших фахівців. Ми запропонуємо найбільш оптимальний варіант для Вашого свинокомплексу. Трос-шайбову систему Далтек купити «під ключ» Ви можете, звернувшись у нашу компанію. Наші фахівці зроблять шеф-монтаж кормолінії або переобладнання окремих частин на Вашому об’єкті.