БТМ Агро / Новини та статті / AGRITECHNICA 2019 Огляд новинок обладнання для внесення рідких органічних добрив
AgriTechnica

AGRITECHNICA 2019 Огляд новинок обладнання для внесення рідких органічних добрив

20.11.19

З 10 по 16 листопада 2019 року в німецькому місті Ганновер проходила одна з наймасштабніших у світі виставка сільськогосподарської техніки та обладнання – Agritechnica (Агрітехніка). Цей захід проводиться кожні 2 роки і дозволяє найкращим світовим виробникам обладнання продемонструвати свої останні досягнення і технічні розробки. У 24 павільйонах загальною площею 390.809 м2 (в 13 разів більше площі Міжнародного виставкового центру в Києві) свої стенди представили 2820 фірм з 52 країн з усього світу.

Експоненти і відвідувачі на Agritechnica 2019

На виставці побувало 450.000 відвідувачів, з них 320.000 з Німеччини та 130.000 приїхали на виставку з 152 країн світу.

У сучасній європейській економіці багато уваги приділяється захисту навколишнього середовища, все більш глибокій переробці та використанню всіх видів відходів. Кілька павільйонів виставки було присвячено обладнанню для внесенню рідких органічних добрив та інших рідких органічних відходів.

Павільйони 22 і 23 були повністю присвячені техніці для перекачування, перевезення та внесення в землю рідких добрив. У цих павільйонах були представлені лідери європейського ринку в даному сегменті: фірми Vogelsang, Kotte Landtechnik, Bauer, Joskin, Kaweco, Stallkamp, ​​Zuhnammer, Samson, Wienhoff, Tebbe, Annaburger, Briri, Bomech, Vredo, Storth, Jurop, Agrometer, Cadman і інші.

ВКФ «Агротех Консалт» тісно співпрацює з усіма цими виробниками і для багатьох з них є основним дилером і сервіс партнером в Україні.

Наш основний партнер фірма Vogelsang представляла себе на виставці Agritechnika 2019 на великому стенді в центрі павільйону 23. Фірма представила кілька дуже цікавих технічних новинок.

Agritechnica-2019
BlackBird Vogelsang

Новинки обладнання Vogelsang на виставці в Ганновері

Фірма Фогельсанг завжди спеціалізувалася на виробництві навісних систем для внесення рідкого гною або дигестату БГУ в грунт. Лідери продажів, навісні системи SwingUp, SwingMax заслужили найвищі оцінки користувачів, завод перевантажений замовленнями, а заявки на їх виробництво приймаються на 6 місяців вперед. На виставці Агрітехніка фірма Фогельсанг представила свою нову потужну розподільчу систему, що отримала назву BlackBird.

BlackBird – це система для розподілення гною, оснащена ріжучими насадками, з тиском на грунт близько 15 кг на один вихід. Це виріб насамперед буде цікавим європейським споживачам через нові правила утилізації гною, що обмежили можливі варіанти і посилили вимоги до внесення гноївки в якості рідких органічних добрив. За допомогою даної системи внесення рідкого гною відбувається в канавки, які проробляють в землі металеві ріжучі насадки. Таким чином досягається більш швидке всмоктування гною в землю і зменшення випарів аміаку.

роторний насос Vogelsang VX186-260GL

Дуже цікавою новинкою став новий роторний насос без редуктора. Інженерами Фогельсанг розроблений тип насоса VX186-260GL, який не має редуктора з шестернями і тому набагато менше й легше своїх попередників. Насос представлений на стенді, позначений вирізаний силует насоса традиційної конструкції з редуктором. За рахунок його конструкції досягається економія по вазі близько 150 кг й мати значно менші габарити (насос вийшов на 30% коротше)

Такі роторні насоси будуть цікаві насамперед виробникам мобільних цистерн, або мобільних насосних модулів. Дуже цікава розробка для тих, випадків, де вага насоса грає важливу роль.

Нові типи насосів вже проходять польові випробування на кількох спеціалізованих фірмах, партнерах Фогельсанг.

розподілююча головка ExaCut

Ще однією новинкою Vogelsang на Agritechnika 2019, про яку обов’язково треба сказати – це новий тип розподілюючих головок ExaCut ECQ

Основні переваги нової розподільчої головки:

– більш ефективне подрібнення волокон і соломи всередині головки

– ще більш рівномірний розподіл рідини, похибка менше 1%

– більш зручний сервіс, витягти ріжучий механізм можна не від’єднуючи бічні шланги

– головка складається з меншої кількості окремих елементів

Більш докладно про розподільчі головки Vogelsang Ви можете в спеціалізованому розділі нашого сайту Розподілюючі головки для шлангових систем.

Модуль для визначення складу гною

На виставці Агрітехніка вже вдруге фірма Zunhammer (Цунхаммер) представила

модуль для миттєвого визначення хімічного складу гною, зокрема, найбільш цінних для рослин його компонентів: азоту, фосфору та калію (NPK).

Модуль складається з самовсмоктуючого роторного насоса VX136-105Q і комплекту вимірювальної та аналізучої апаратури.

Фахівці знають, що склад гною може сильно відрізнятися від типів годівлі та видів кормів, які використовуються для тварин. Для того, щоб діяти “по науці”, агроном повинен точно знати склад даного гною, який буде вноситися.

Датчики і підключений комп’ютер точно визначає вміст азоту N, фосфору P і калію K в складі гною.

Залежно від цих показників агроном визначає точну кількість кубометрів гною, яку треба внести на гектар, щоб забезпечити майбутнім посівам необхідну кількість поживних елементів.

Якщо перераховане вище обладнання викликало Ваш інтерес, звертайтеся до нас за консультацією. Ми допоможемо підібрати оптимальне обладнання під Ваше технічне завдання, запропонуємо як рішення «під ключ», так і окремі елементи. Як офіційний представник ми забезпечимо монтаж обладнання, введення в експлуатацію та поставку запасних частин.

автоцистерна Zunhammer оснащена роторним насосом Vogelsang
модуль для оцінки вмісту NPK у складі гною
Vogelsang Agritechnica 2019
ВКФ Агротех Консалт на виставці Агрітехніка
Стенд Vogelsang на Agritechnika 2019
Стенд Vogelsang на виставці Agritechnica
Модуль для БГУ CC-Cut
BlackBird Vogelsang
роторный насос Vogelsang FX з каменевловлювачем
Мацератор RotaCut на бочці
Будова ExaCut Vogelsang
роторний насос Vogelsang VX186-260GL