БТМ Агро / Новини та статті / Напування поросят в період дорощування
поение поросят в период доращивания

Напування поросят в період дорощування

01.08.19

Відомий в Європі дослідницький центр свинарства “Хаус Дюссо”, використовується європейськими фірмами і науковими установами в галузі свинарства в якості випробувального центру для нових технологій, обладнання і варіантів зміни традиційних методів промислового утримання свиней. Робота центру (виглядає він як сучасний свинокомплекс і виробляє як звичайний свинокомплекс свиней на забій) фінансується із загальноєвропейського незалежного фонду свинарства, дані проведених досліджень є надзвичайно незалежними і неупередженими і тому приймаються як правильні.

У 2007 році центр Дюссо провів провідне дослідження наслідків додавання в воду для поросят різних хімічних речовин.

Історія питання і опис проблеми

Незважаючи на інсталяцію системи водопостачання з циркуляцією води небезпека поширення Коллі бактерій в водопроводах для напування свиней залишається високою. Особливо схильні до такого ризику зараження інфекцією відділення дорощування поросят, тому що в них, внаслідок необхідності підтримки більш високої температури повітря в відділеннях, вода у водопроводі нагрівається більше і бактерії Коллі отримують ідеальні умови для розмноження.

У проведеному експерименті з додаванням в питну воду для поросят хлордіоксіда, партія поросят всього 397 штук була розділена на 2 групи. В одній групі (експериментальної) в воду додавалося 0,2 мг СlO 2 на кожен літр питної води. В іншій групі (контрольній) – поросята отримували воду для пиття без добавок.

Результати були підведені для періоду зростання від 7,8 до 28 кг. Дослід проводився в чотирьох послідовно дорощувальних групах поросят.

Результати досліду: після 4-х тижнів експерименту поросята експериментальної групи важили кожен на 1,6 кг більше, ніж поросята з контрольної групи. (26,0 і 27,6 кг.) Щоденні прирости поросят, які пили воду з додаванням хлордіоксиду були на 34 гр вище (378 і 412гр). Більше того, середнє щоденне споживання корму у експериментальної групи виявилося на 50 гр. нижче, ніж у поросят з групи, які пили воду без добавок.

Хороший економічний ефект проведеного експерименту, незважаючи на витрати, покупку дозуючої техніки і хлордіоксиду, склався із зниження щоденного споживання корму, збільшення щоденних приростів і відсутності проблем зі здоров’ям у поросят.

Ще багато корисної інформації про системи сучасного промислового утримання свиней Ви зможете знайти на сторінках нашого сайту, повністю присвяченого сучасним технологіям інтенсивного свинарства і промислового утримання свиней.