БТМ Агро / Новини та статті / Проточний подрібнювач-сепаратор RotaCut: економічна переробка і надійний захист
мацератор RotaCut

Проточний подрібнювач-сепаратор RotaCut: економічна переробка і надійний захист

01.08.19

Проточний подрібнювач (або Мацератор) до сих пір відносно рідкісний вид промислового обладнання.

Cьогодні, при розробці нових промислових комплексів, що перекачує систем пред’являються підвищені вимоги.

При проектуванні нових насосних станцій планують:

  • максимальну автоматизацію виробничих процесів, з можливістю самоналаштування;
  • максимальну безпеку протікання процесів: двох-трьох рівневі системи оповіщення про неполадки;
  • Здатність насосних станцій самостійно усувати проблеми.

Найчастіше в таких автоматично налаштованих насосних станціях встановлюється проточний подрібнювач.

Проточний подрібнювач RotaCut з інтегрованим сепаратором для відділення важких і великих твердих включень не тільки ефективно подрібнює грубозернисті і волокнисті включення, але і забезпечує надійний захист насосів і нагнітального обладнання від важких твердих частинок (каменів, металевих елементів і т.д.) . Технологія, яка вдосконалювалася протягом 25 років, сьогодні являє собою ідеальне рішення для складних практичних завдань і з успіхом застосовується в усьому світі. Основна мета при використанні подрібнювачів марки Vogelsang RotaCut убезпечити систему трубопроводів від засмічень, захистити відцентрові або роторні насоси від блокування.

Другим завданням з якої справляються подрібнювачі виробництва Vogelsang є відділення або сепарування з прокачуванням потоку каменів і важких металевих шматків. Великого поширення проточні подрібнювачі отримали на біогазових установках </ strong> (БДУ). Адже розмір частки біосубстрата в ферментері має колосальне значення для ефективності роботи БГУ.

Чим дрібніше частка, тим більше у неї поверхня для атаки метаноутворюючих бактерій, тим швидше частка буде перероблена бактеріями і більше біогазу з м3 біосубстрата буде вироблено. Тому біогазова установка в блоці підготовки біосубстрата (EnergyJet, BioCut, PreMix) має завжди проточний подрібнювач.

Подрібнення твердих частинок і волокон здійснюється за допомогою обертового ножа і ріжучої решітки. Оптимальний прижим поверхонь ножа та решітки здійснюється за допомогою пружинного механізму або автоматичного (пневматичні) за допомогою системи АСС. Дана система подає сигнал про необхідну заміну зношеного ножа.

Принцип роботи проточного подрібнювача RotaCut

Принцип роботи RotaCutRotaCut ефективно подрібнює плавучі тверді частинки до певного розміру і видаляє важкі включення (наприклад, камені, металеві частинки і т.д.) з потоку рідини внаслідок сили гравітації. Перекачувати речовина через подрібнювач постійним потоком. Чужорідні тіла під важкістю власної ваги падають на дно і їх легко можна видалити через отвір очищення. Всі інші плаваючі включення (тканини, волосся, кістки, дерево і т.д.) разом з потоком рідини потрапляють на ріжучу решітку і подрібнюються самозаточуючими ножами. В результаті утворюється гомогенна речовина, яке легко перекачується.

  • Рабочий диапазон pH жидкости составляет от 1 до 14, то есть подходит для работы как с кислой, нейтральной, так и щелочной средой.
  • Температура жидкости – от 0° до +80°C.

Важлива функція RotaCut – захист від сторонніх предметів за допомогою ефективного сепарування важких включень. RotaCut надійно видаляє з усіх трубопроводів сторонні тіла, запобігає засмічення і блокування, забезпечує безперебійну роботу насосних систем.

Області застосування проточного подрібнювача

проточний подрібнювач RotaCut на біогазових виробництві
Проточний подрібнювач RotaCut на біогазовому виробництві

Добре продумана геометрія подрібнювальної решітки та інноваційна регулювання ножів забезпечують надійне подрібнення і надзвичайно рівномірну порізку всіх включень. З рідини з великими твердими матеріалами отримують гомогенну речовину для безпроблемного перекачування. В результаті проточний подрібнювач RotaCut з успіхом можна використовувати в харчовій промисловості, на бойнях, при подрібненні мясожирових відходів і субпродуктів, на біогазових установках, а також у всіх областях, де важливо отримати суспензію зі стабільною консистенцією.

Конструкція ножів і ротора

Швидкозмінні ножі із нержавіючої сталі автоматично придавлюються до подрібнювальної решітки RotaCut. Завдяки ефективній системі кріплення ножів в роторі забезпечується постійний контакт по всій довжині ножів. Оптимізоване компонування в поєднанні з постійним контактом між ножами і подрібнювальної решітки гарантує рух без вібрації, а також максимальну ефективність і рентабельність.

Простота в обслуговуванні

RotaCut дуже невибагливий і простий в обслуговуванні. Всі деталі, що зношуються легко доступні, їх можна без проблем замінити декількома простими рухами.

Купити проточний подрібнювач RotaCut Ви можете в компанії  «БТМ Трейд». Наші спеціалісти дадуть відповідь на всі Ваші питання і запропонують оптимальний варіант обладнання, виходячи з Ваших потреб!